voetbalzone

Puntenaftrek Leeds blijft van kracht

01 mei 2008, 20:57
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2008, 20:57
Advertentie
Leeds United zal toch via de play-offs promotie naar de Engelse Championship moeten afdwingen. Een onafhankelijk rechter bepaalde donderdagmiddag dat de vijftien punten aftrek die de gevallen Engelse club aan het begin van dit seizoen kreeg opgelegd niet ongedaan zal worden gemaakt.

De zware maatregel werd getroffen nadat Leeds niet kon aantonen dat de financiële boekhouding op orde was. Het hoger beroep dat al maanden geleden werd aangespannen werd donderdag door de rechter niet gehonoreerd. De uitspraak betekent tevens dat de ploeg van oud-Chelsea voorzitter Ken Bates niet meer in beroep kan gaan.

Zeven jaar geleden stond de club met internationaal gevestigde namen zoals Mark Viduka, Alan Smith en Jonathan Woodgate nog in de halve finale van de Champions League. Financieel wanbeleid zorgde ervoor dat de eens zo roemruchte vereniging binnen enkele jaren afgleed naar de onderste regionen van het Engelse profvoetbal. Dit seizoen eindigden The Peacocks ondanks de puntenmindering als zesde in League One.
Bezig met laden …