voetbalzone

'Puyol wil Barça-doelwit toevoegen aan eigen zaakwaarnemersbureau'

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2015, 20:20
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2015, 20:20
Advertentie

Carles Puyol zette vorig jaar een punt achter zijn actieve loopbaan en hoopt zich spoedig samen met generatiegenoot Iván de la Peña in de zaakwaarnemerswereld te storten. Het tweetal is de laatste maanden bezig om een managementbureau op te richten. Eén van de voetballers die Puyol wil begeleiden is Aymeric Laporte, zo verzekert AS.

voetbalzone

De 21-jarige Laporte is een van de meest begeerde verdedigers van de Primera División. De Baskische Fransman annex aanvoerder van Spanje Onder-21 heeft een contract tot medio 2019 met Athletic Club. Dankzij zijn recente contractverlenging is hij de op een na best betaalde voetballer van Athletic en is zijn transferclausule naar vijftig miljoen euro opgeschroefd. Tal van clubs volgen de verrichtingen van Laporte, met name Barcelona.

Het is algemeen bekend dat Puyol een jeugdidool van Laporte is en bovendien gaf de verdediger vorig jaar in een interview met L'Equipe toe dat een transfer naar Barcelona het summum zou zijn. Laporte heeft momenteel geen zaakwaarnemer. Hij flirtte vorig jaar met Arturo Canales, maar hij hield er niet van dat hij in Engeland werd aangeboden terwijl het zijn wens was om voorlopig in het San Mamés te blijven.

Laporte sprak sindsdien met zaakwaarnemers als Pere Guardiola, Jorge Mendes en Ginés Carvajal, maar zonder resultaat. Puyol hoopt het jawoord van de verdediger te bemachtigen en zit overigens ook achter zijn ex-collega Marc Bartra aan. Mocht Laporte inderdaad zijn belangen door de voormalig wereldkampioen laten behartigen, dan is de kans groot dat de geruchten over een eventuele overstap naar het Camp Nou zullen toenemen.

Bezig met laden …