voetbalzone

Puyol zet punt achter actieve loopbaan en krijgt nieuwe functie bij Barcelona

Thijs Post30 mei 2014, 15:00
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2014, 15:00
Advertentie

Carles Puyol blijft bij Barcelona. De clubicoon is weliswaar gestopt als speler bij Barcelona, maar via de officiële kanalen communiceert de voetbalgrootmacht uit Catalonië dat Puyol wordt opgenomen in de directie. Hij gaat aan de slag als assistent van sportief directeur Andoni Zubizarreta. Een vervolg van zijn voetbalcarrière, Puyol werd in verband gebracht met een overstap naar de Verenigde Staten, zit er dus niet in.

voetbalzone

“Ik wil Barcelona bedanken voor de kans die ik heb gekregen en ik ga mijn uiterste best doen. Ik hoop veel te leren”, begint Puyol. “Ik heb op het veld altijd mijn best gedaan en in mijn nieuwe functie wil ik hetzelfde doen. Ik heb veel zin in deze nieuwe fase in mijn carrière.”

Huidig directeur Zubizarreta is blij met de hulp van Puyol. “We gaan leren van al zijn ervaring. We willen dat de mensen realiseren hoeveel hij weet. Hij gaat aan de slag als assistent in het sportmanagement, dus hij gaat werken aan interne en externe clubprojecten. Wij gaan voornamelijk werken op extern gebied, zoals marketing en financiën. Ik weet zeker dat ik veel van hem ga leren.”


Bezig met laden …