voetbalzone

Pyatov bekroont topjaar bij Shakhtar met persoonlijke onderscheiding

Erik van Dam30 dec 2010, 12:26
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2010, 12:26
Advertentie

Andriy Pyatov is in Oekraïne verkozen tot Speler van het Jaar 2010. De 26-jarige keeper van Shakhtar Donetsk eindigde vorig jaar nog als derde in de verkiezing, maar oogde dermate sterk in het bijna voorbije jaar, dat hij nu wel als beste werd verkozen. Yevhen Konoplyanka en teamgenoot Darijo Srna eindigden als tweede en derde in de prestigieuze verkiezing.

/

Spelers, trainers en journalisten kozen unaniem voor de keeper van Shakhtar, die dit jaar een reeks neerzette van 767 minuten zonder tegendoelpunt. Met nog twee wedstrijden extra had Pyatov een elf jaar oud record kunnen breken, maar dat kwam er niet van. Wel was hij wekelijks een vaste waarde voor de kampioensploeg van Mircea Lucescu. Bovendien gooide Shakhtar hoge ogen in de Champions League-groepsfase, die als winnaar werd afgesloten vóór Arsenal.

Dit seizoen miste Pyatov, die ook nationaal doelman is van Oekraïne, nog geen minuut in het eerste. Shakhtar is de winterstop ingegaan met een voorsprong van twaalf punten op Dynamo Kiev en lijkt hard op weg zich weer een titel toe te eigenen. In de knock-outfase van de Champions League staan Pyatov en zijn teamgenoten in februari en maart tegenover AS Roma.

Bezig met laden …