voetbalzone

'Qatar heeft het WK toegewezen gekregen, dus het is alleen Qatar'

Peter Nusselder16 dec 2010, 15:50
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 15:50
Advertentie

Wereldvoetbalbond FIFA verraste onlangs door de organisatie van het WK in 2022 aan Qatar te gunnen, maar voorzitter Sepp Blatter voegde daar al gauw aan toe dat het afwerken van enkele WK-duels in buurlanden van de kleine oliestaat wat hem betreft ook tot de mogelijkheden zou behoren.

/

Mohammed Khalfan al-Rumaithi, de voorzitter van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten, wil daar echter niets van weten. “Het was een eerlijke competitie”, zegt hij op een persconferentie over de toewijzing aan Qatar. “En ik heb gelezen dat meneer Blatter heeft gezegd dat Qatar kan beslissen of de regio mee moet doen. Maar Qatar heeft het WK toegewezen gekregen, dus het is alleen Qatar.”

“Niemand heeft met ons gesproken, niemand heeft ons benaderd. Het zijn onze buren, onze broeders, en we willen ze best helpen. Maar ze hebben gewonnen met dank aan hun harde werk, dus laten we geloven in Qatar. De FIFA gelooft in Qatar en laten we dat allemaal doen.” Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, houdt overigens nog een slag om de arm. “Het is te vroeg om te zeggen wat er gaat gebeuren in 2022”, reageerde Valcke.

Bezig met laden …