voetbalzone

Qatar mengt zich officieel in strijd om WK 2022

17 mei 2009, 14:54
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2009, 14:54
Advertentie
Qatar heeft besloten om zich definitief te gaan mengen in de strijd om de organisatie van het WK 2022. Zondag werd het startschot gegeven van een ambitieuze campagne, zo meldt het ANP. Een menigte van 50.000 toeschouwers in het Khalifa International Stadion in Doha was daar getuige van.

Qatar heeft al de nodige grote sportevenementen georganiseerd. Het land heeft een indrukwekkend aantal voortreffelijke sportfaciliteiten en hoopt daarom op de organisatie van het WK voetbal. Ook Nederland en België, Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Rusland, Spanje-Portugal en de Verenigde Staten willen het evenement echter graag organiseren.

Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani van Qatar heeft echter goede hoop. “Qatar is een land van actie en niet alleen van goede bedoelingen”, zo zei hij. “Dat maakt ons de ideale partner voor de wereldvoetbalbond FIFA. Voetbal is een gereedschap waarmee een betere toekomst kan worden gebouwd. Het eerste mondiale sportevenement in het Midden-Oosten biedt een kans voor meer begrip en verbondenheid tussen de Arabische wereld en het Westen.''
Bezig met laden …