voetbalzone

Qatar wil van geen wijken weten: ‘Deze regio verdient de organisatie’

Thijs Post13 sep 2013, 11:59
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2013, 11:59
Advertentie

Het is nog ver weg, maar er is veel te doen om het WK van 2022 in Qatar. In de zomermaanden kan het vijftig graden worden in het oliestaatje en dus wordt er gesproken over een toernooi in de wintermaanden. Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), zei eerder dat het verplaatsen van het toernooi naar een ander land een realistische optie is. Voorzitter Hassan Al-Thawadi van het organisatiecomité van het WK 2022 wil daar niets van weten.

/

“We hebben erg hard gewerkt binnen de regels van het bid om de organisatie van het toernooi binnen te halen. We zullen voldoen aan alle beloftes die we gemaakt hebben”, benadrukt Al-Thawadi in gesprek met de BBC. “Qatar is de juiste plek, het Midden-Oosten is de juiste plek. Wij vertegenwoordigen het Midden-Oosten en die regio verdient de organisatie van een groot toernooi.”

FIFA-voorzitter Joseph Blatter liet zich onlangs ontvallen dat een WK in de zomermaanden ‘een vergissing’ kan zijn. Een WK in de winter zou betekenen dat de grote Europese competities langdurig onderbroken moeten worden in december en januari. Met name in Engeland ziet men daar weinig heil in. De Europese belangenvereniging voor clubs (ECA) staat wél open voor een toernooi in de winter.

Bezig met laden …