voetbalzone

Qatari Khalfan troeft Grieks trio af met allerergste misser in 2010

Erik van Dam08 jan 2011, 16:00
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2011, 16:00
Advertentie

Wekelijks missen spelers wereldwijd opgelegde kansen. In kleine wedstrijden, in grote wedstrijden. Sommige missers hebben grote gevolgen, anderen schaden de uitslag niet. De bezoekers van Voetbalzone vonden de gemiste kans voor open doel van Fahad Khalfan echter de allergrootste misser in 2010. De pas achttienjarige aanvaller uit Qatar ging op 15 november hopeloos de fout in tijdens de Asian Games en heeft dat geweten.

/

In de tweede week van november streed Qatar mee in de groepsfase van de Asian Games in China. De groepsfase werd overleefd; in het University City Stadium in Guangzhou was Oezbekistan vervolgens de eerste tegenstander in de knock-outfase. In de slotfase van die wedstrijd kreeg Khalfan, een jonge aanvaller van Al-Rayyan, de opgelegde kans om er laat alsnog 1-0 van te maken.K eeper Timur Juraev beging een onnozele actie, waarna Khalfan met de bal aan de zijkant van het doel verder mocht spelen. Hij bleef rustig en manoeuvreerde zichzelf voor de doelmond.

Toen schoot hij tot ontzetting van zichzelf en iedereen de bal toch nog op de paal. De rebound ging daarna over. De enorme misser werd Qatar, in 2022 organisator van het WK, uiteindelijk fataal. De wedstrijd ging namelijk de verlenging in en daarin maakte Ivan Nagaev het winnende doelpunt voor de Oezbeken. Khalfan droop teleurgesteld af. Gezien zijn geringe leeftijd zullen er nog talloze momenten komen waarop hij weer beslissend kan zijn voor zijn land, maar deze misser zal hem tot in den treuren herinnerd blijven worden. Al was het alleen maar via de views op YouTube.

De bezoekers van Voetbalzone waardeerden de misser van Khalfan met 4,6 punten op een schaal van 5; we mogen wel spreken van een klinkende zege voor de jonge spits. Kort daarachter finishen de pechvogels van het Griekse Veria, die vorige maand met drie man in vijf instanties niet tot scoren wisten te komen. Jakub Blaszczykowski is met zijn gemiste kans voor open doel namens Borussia Dortmund goed voor een podiumplek; Alan Gatagov eindigt kort achter hem.

Bekijk hier de misser van Fahad Khalfan:

Bekijk hier de misser van Veria:

Misser van het Jaar 2010 (2076 stemmen)

Fahad Khalfan 4,6 (228 stemmen)
Diverse spelers van Veria 4,4 (221 stemmen)
Jakub Blaszczykowski 4,2 (215 stemmen)

Alan Gatagov 4,15 (191 stemmen)
David Villa 3,9 (222 stemmen)
Rui Miguel 3,7 (205 stemmen)
Kei Kamara 3,65 (225 stemmen)
Ármann Smári Björnsson 3,45 (183 stemmen)
Travis Dodd 3,25 (184 stemmen)
Aleksandar Jevtic 3,2 (202 stemmen)

Bezig met laden …