voetbalzone

‘Qua opleiding doen wij echt niet onder voor Barcelona en Ajax’

Robin Bruggeman20 jun 2017, 23:45
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2017, 23:45
Advertentie

Racing Genk is de laatste jaren met de doorstroom van onder meer Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Divock Origi en Yannick Ferreira Carrasco een ware kraamkamer voor talent en daar plukt trainer Albert Stuivenberg ook nu de vruchten van. De vertrekkende techniektrainer Michel Ribeiro denk zelfs dat de opleiding van Blauw-Wit bij de top van Europa hoort.

“Afgelopen seizoen trainden dertien jeugdspelers mee met het eerste elftal. Dertien! We moeten daar meer voor uitkomen. Genk doet qua opleiding en doorstroming niet onder voor FC Barcelona of Ajax”, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Integendeel, want de financiële mogelijkheden daar zijn veel groter. Maar hun jeugd speelt onze jeugd zeker niet weg. Wij verrichten echt mirakels met ons budget. Bij andere clubs laten ze talent ook heel vaak gewoon talent zijn. Genk máákt talent.”

Ribeiro was in zijn jaren in Genk vooral onder de indruk van De Bruyne: “De balsnelheid bij hem is fenomenaal. Er zijn er niet veel die dat beheersen, met links en met rechts. Als Kevin je een pass geeft, hoef je niet achter de bal aan te rennen, die komt naar je toe, op de perfecte snelheid. Je hoeft de bal niet aan te nemen en nog iets te verzinnen, hij doet dat al voor jou.”

Bezig met laden …