Queens Park Rangers komt net tekort voor bijzondere comeback bij Fulham

Bart Kruyt01 apr 2013, 22:55
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2013, 22:55

Queens Park Rangers is er niet in geslaagd om dichter naar Aston Villa en Wigan Athletic toe te kruipen. De ploeg van Harry Redknapp kwam op bezoek bij stadsgenoot Fulham op een 3-0 achterstand en wist zich nog terug te knokken tot 3-2, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren. Loïc Rémy miste nog een penalty namens QPR, dat op 23 punten blijft steken: zeven punten minder dan Wigan, dat net boven de degradatiestreep staat.

/

Rémy zal slecht slapen na de nederlaag, maar dat geldt ook voor Christopher Samba. De verdediger werd in januari overgenomen van Anzhi Makhachkala en verdient een enorm salaris bij QPR, maar was schuldig aan de eerste twee tegendoelpunten. Eerst veroorzaakte Samba een penalty, door Ashkan Dejagah neer te halen, en die strafschop werd benut door Dimitar Berbatov. De Bulgaar maakte even later ook zijn tweede van de avond: ditmaal werd hij bediend door Damien Duff, die profiteerde van een enorme verdedigingsfout van Samba en een assist op zijn naam schreef.

Vijf minuten voor rust kwam Fulham ook op 3-0 door een eigen doelpunt van Clint Hill, die een harde voorzet van Brede Hangeland ongelukkig binnenliep, en daardoor leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Kort voor de thee deed QPR echter nog wat terug via Adel Taarabt, die balverlies van Giorgios Karagounis afstrafte en de 3-1 op het scorebord zette. QPR schoot hierna uit de startblokken voor de tweede helft en kreeg een penalty toen Taarabt werd neergehaald door Karagounis. Rémy mocht de aansluitingstreffer binnenschieten, maar zag zijn inzet gepakt worden door Mark Schwarzer.

Twee minuten hierna maakte Rémy zijn fout alweer goed, door op aangeven van Stephane M'bia alsnog de 3-2 binnen te schieten. QPR ging vervolgens op zoek naar meer en de beste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Bobby Zamora, die twaalf minuten voor tijd zag hoe Schwarzer zijn inzet maar net tot corner kon verwerken. Kort hierna kreeg Steve Sidwell van Fulham een directe rode kaart voor een forse tackle op het middenveld en dat was voor QPR het teken om nog wat extra gas te geven. Jermaine Jenas kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast, waardoor het Fulham van Martin Jol met de schrik vrijkwam.