voetbalzone

Quincy: 'Ik heb een stap teruggezet en nu wil ik weer vooruit'

Bart Kruyt15 feb 2010, 12:32
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2010, 12:32
Advertentie

Het was enige tijd stil rondom Quincy Owusu-Abeyie, maar zaterdag liet de voormalig Nederlands jeugdinternational weer eens van zich spreken. De aanvaller van Portsmouth kwam als invaller het veld in tegen Southampton en liet met een doelpunt en twee assists van zich spreken. “Ik heb een stap teruggezet en wil nu weer een stap vooruit zetten”, zei Quincy.

/

De Ghanees international stond bekend als een groot talent uit de Arsenal-opleiding, maar kon niet doorbreken en vertrok in 2006 naar Spartak Moskou. Die club verhuurde hem al aan Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City en nu dus Portsmouth. Zijn huurcontract bij de Zuid-Engelse club loopt in de zomer af en Quincy hoopt de clubleiding te kunnen overtuigen om hem definitief over te nemen.

De dribbelaar vreest voor een terugkeer naar Rusland: “Ik was jong toen ik voor Spartak koos en het was moeilijk voor me om in het eerste team van Arsenal te komen met al die grote namen”, vertelde Quincy. “Mijn zaakwaarnemer adviseerde me om naar Rusland te gaan, maar daar heb ik spijt van. Het is daar heel moeilijk voor me. Het is er nu bijvoorbeeld twintig graden onder nul.”

Terug in Engeland hoopt de inmiddels 23-jarige Quincy zich te kunnen bewijzen. Zaterdag viel hij in ieder geval in positieve zin op, met een treffer en twee assists tegen Southampton. “Ik twijfelde er niet over om naar Portsmouth te gaan”, zei de aanvaller. “Het is misschien wel mijn laatste kans in het Engelse voetbal. Er is een kans dat ik in de zomer terugmoet naar Rusland, maar ik hoop het niet.”

Bezig met laden …