voetbalzone

Quincy Promes haalt opnieuw woede op de hals door foto met beruchte filmster

Wessel Antes01 jul 2023, 07:32
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 07:32
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Een foto van Quincy Promes met filmster Steven Seagal valt niet bij iedereen goed. In de loop van vrijdag doken er op het internet plotseling foto’s op van de 31-jarige aanvaller van Spartak Moskou en de wereldberoemde acteur, die goed bevriend is met de Russische president Vladimir Putin. Laatstgenoemde gaf Seagal in 2016 zelfs hoogstpersoonlijk een Russisch paspoort. In zijn geboorteland, de Verenigde Staten, werd de filmster meerdere keren beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag met betrekking tot jonge vrouwen. Ook zou hij een achttienjarige actrice hebben verkracht. Seagal is in Rusland een stuk populairder dan in de VS.

Promes werd vorige maand in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. De rechtbank van Amsterdam oordeelde dat er genoeg bewijs is dat de vijftigvoudig international van Oranje zijn neef in zijn knie heeft gestoken. Verder loopt er nog een onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van Promes bij een grootschalige drugssmokkel. Volgens Het Parool kan de straf in die zaak, indien de voormalig aanvaller van Ajax schuldig is, oplopen tot tien jaar of zelfs meer. Door zijn foto met Putin-aanhanger Seagal lijkt het erop dat Promes bezig is met een charmeoffensief, om net als de filmster een Russisch paspoort te bemachtigen. Rusland en Nederland hebben geen uitleveringsverdrag, waardoor Promes middels die weg zijn celstraf kan ontlopen.

Bezig met laden …