voetbalzone

Quincy Promes kan mogelijk miljoenenverkoop van Ajax verwelkomen

Lars Capiau10 jul 2023, 16:21
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 16:21
Advertentie

Davinson Sánchez is mogelijk onderweg naar Rusland. De voormalig Ajacied is aan het onderhandelen met Spartak Moskou, meldt zijn zaakwaarnemer Fernando Shena aan het Russische Championat. De 27-jarige Colombiaan mag vertrekken bij Tottenham Hotspur, waar de mandekker nog vastligt tot medio 2024. Bij Spartak Moskou zou Sánchez vergezeld worden door Quincy Promes.

De van Celtic overgekomen trainer Ange Postecoglou lijkt de Colombiaanse centrumverdediger niet nodig te hebben komend seizoen. Naar verluidt moet Sánchez vijftien miljoen euro kosten, een bedrag dat Spartak bereid is op te hoesten. De Russische club krijgt bij de transfer concurrentie van Villarreal, Galatasaray en Fenerbahçe.

De potentiële transfer is ook interessant voor Ajax. In de AD Voetbalpodcast liet journalist Johan Inan onlangs weten dat technisch directeur Sven Mislintat 'stiekem wil stunten met een ex-Ajacied' om het clubgehalte in de selectie overeind te houden. In dat kader zou de Colombiaan een interessante optie kunnen zijn, daar hij in het seizoen 2016/2017 de clubkleuren van de Amsterdammers verdedigde. Nu ligt Sánchez' toekomst mogelijk dus in Rusland.

Bij the Spurs wist de stopper nooit zijn transfersom van 42 miljoen euro waar te maken. Hij speelde er in totaal 205 wedstrijden, waarin hij 5 keer doel trof. Bij Ajax wist de mandekker nog 7 doelpunten te maken in slechts 47 wedstrijden. De Londenaren worden tegelijkertijd hevig gelinkt met Micky van de Ven van VfL Wolfsburg en Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen. Beiden moeten het gat dichten dat Sánchez gaat creëren.

Bezig met laden …