voetbalzone

Quincy schiet Ghana laat naar winst in debuutduel Boateng

Erik van Dam05 jun 2010, 18:33
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 18:33
Advertentie

Ghana heeft zaterdag haar voorbereiding op het WK afgesloten met een magere 1-0 zege tegen Letland. Quincy Owusu-Abeyie redde de Black Stars vlak voor tijd door van afstand raak te schieten. De Ghanese selectie reist zondag af naar Zuid-Afrika, waar het in een poule terechtkomt met Servië, Australië en meervoudig wereldkampioen Duitsland.

/

Vier dagen geleden kreeg Ghana nog met duidelijke cijfers klop van het Nederlands elftal (4-1). Nu werd wel gewonnen en was het spel, ondanks de afwezigheid van Michael Essien, zeer dominant. Het land verprutste echter vele kansen gedurende de wedstrijd in Milton Keynes. Kevin-Prince Boateng, die zijn interlanddebuut maakte nadat hij onlangs permissie verkreeg van de FIFA, liet zich in de openingsfase gelden.

De middenvelder probeerde het na een kwartier met een schot vanuit de tweede lijn, maar zag hoe de Letse keeper Andris Vanins reddend optrad. Kort daarna loste Kwadwo Asamoah eveneens een schot van afstand; zijn poging ging naast het doel. Verdedigend hoefde Ghana niet veel arbeid te verrichten; de Letten beperkten zich vooral tot verdedigen en kwamen er slechts sporadisch uit. Eén keer moest keeper Daniel Agyei ingrijpen, al ging dat moeizaam.

Ghana’s beste kans voor rust kwam op naam van Asamoah Gyan. De aanvaller van Stade Rennes, die in het nationale team één op twee loopt, speelde drie man uit en vuurde op doel, maar de bal raakte de lat. Pas vlak voor tijd redde Quincy de wedstrijd; de Amsterdammer, spelend bij Al-Sadd in Qatar, schoot van ruime afstand raak en bracht Ghana de winst.

Bezig met laden …