voetbalzone

Quinten Timber appte: ‘Je naam wordt genoemd bij Feyenoord, hoe zit dat?’

Jordi Tomasowa24 jun 2023, 16:30
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 16:30
Advertentie

De eerste grote transfer van een speler die actief is op het EK Onder 21 jaar is in de maak. Sandro Tonali vertrekt voor meer dan 70 miljoen euro van AC Milan naar Newcastle United. Ook aan de spelers van Jong Oranje wordt getrokken. Dat de transfergeruchten de kleedkamer van de Nederlandse jeugdinternationals weten te bereiken, bevestigen Quinten Timber en Jan Paul van Hecke tegenover de NOS.

“Het mooiste is als je iets leest over een speler met wie je op dat moment bent en het klopt helemaal niet", zegt Timber lachend. “Dat gebeurt echt vaak…” Rondom de persoon van middenvelder van Feyenoord is het momenteel rustig, al krijgt hij wel geregeld vragen van ploeggenoten over zijn broer Jurriën Timber, die in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal staat.

Van Hecke kijkt er niet vreemd van op dat er in deze maanden veel geruchten de ronde doen. "Ach, we weten hoe het werkt. De media moeten ook wat te schrijven hebben. Ik vind het vaak wel mooi om geruchten over anderen te zien. Ik gun ze uiteindelijk ook een transfer. Het is mooi om te zien wanneer iemand die je kent een mooie stap maakt”, aldus Van Hecke.

De centrumverdediger moest bij Brighton & Hove Albion afgelopen seizoen genoegen nemen met een reserverol. Begin dit kalenderjaar was hij dicht bij een uitleenbeurt aan Feyenoord. Van Hecke belde enkele keren met trainer Arne Slot, echter stak Brighton vervolgens een stokje voor de huurtransfer. Dit voorkam dat Van Hecke en Timber ook ploeggenoten in clubverband werden. "Ik heb JP toen wel even een berichtje gestuurd van: ‘Je naam wordt genoemd bij Feyenoord, hoe zit dat?!"

“Je hebt het er natuurlijk wel over”, reageert Van Hecke. “Als het andersom is, vraag je ook even hoe het zit. Dan grap je of diegene al in de groepsapp wil. Maar ja, uiteindelijk slaat het nergens op, want iedereen kan zomaar iets zeggen en online gooien.” De jeugdinternationals spelen zaterdagavond met Jong Oranje de tweede groepswedstrijd op het EK Onder 21. In het Georgische Tbilisi trapt het elftal van trainer Erwin van de Looi om 18.00 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Portugal.

Bezig met laden …