voetbalzone

'Raar dat ik bij Jong Oranje zit? Ach, hebben we dat ook meegemaakt'

Bart Kruyt19 mrt 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2013, 07:20
Advertentie

Jetro Willems was vorig jaar zomer basisspeler bij het Nederlands elftal in de groepswedstrijden op het EK en werd daarmee de jongste international ooit op een Europese eindronde. De linksback speelde tot dusver acht interlands voor Oranje, maar werd niet opgeroepen voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden. Willems meldt zich zodoende voor het eerst bij Jong Oranje.

/

De vleugelverdediger sloeg de ploeg van Cor Pot in eerste instantie over, maar kan nu alsnog zijn debuut gaan maken voor Jong Oranje. "Ik ben net terug van een blessure, dus is het misschien logisch dat ik niet bij Oranje zit", zei Willems tegen Sp!ts. "Of ik het raar vind dat ik nu bij Jong Oranje zit? Ach, hebben we dat ook een keer meegemaakt. Het is weer wat nieuws."

Van Gaal maakte vrijdag zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië bekend en gaf voor de linksbackpositie de voorkeur aan Daley Blind (Ajax) en Bruno Martins Indi (Feyenoord). Willems gaat met Jong Oranje naar Israël voor een oefenwedstrijd en maandag wordt er in Waalwijk nog geoefend tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen.

Bezig met laden …