voetbalzone

Rabiot haalt uit naar bondscoach: ‘Dit rijmt niet met de sportieve logica’

Tim Siekman25 mei 2018, 23:32
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2018, 23:32
Advertentie

Adrien Rabiot heeft in een brief, in bezit van RTL, tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Frankrijk voor het komende WK: "Ik had verwacht dat mijn beslissing impact zou hebben, maar ik betreur het dat ik word afgeschilderd als een onvolwassen speler die niet weet wat voor consequenties zijn acties heeft."

De 23-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain werd door bondscoach Didier Deschamps niet opgenomen in zijn WK-selectie, maar werd wel op de reservelijst geplaatst. Rabiot was niet blij met de beslissing van de trainer en liet middels een brief aan de Franse bond weten zich niet meer beschikbaar te stellen. De middenvelder laat drie dagen na dato weten nog altijd geen spijt te hebben van zijn beslissing.

"De keuze van de coach rijmt niet met de sportieve logica, want alle afgelopen jaren was de boodschap duidelijk: dat prestaties de deuren naar de nationale ploeg openen. Ik ben een strijder zonder gewetensbezwaar, maar ook een man en zo wil ik ook behandeld worden. Ik heb de droom, net als andere voetballers, om te spelen voor mijn land. Het blauwe shirt dragen maakt mij trots, het is een eer."

"Sinds vijftienjarige leeftijd heb ik de kleuren van Frankrijk verdedigd, in verschillende jeugdelftallen, wachtend op het moment om geselecteerd te worden voor de nationale ploeg. Overigens: ik geef niemand toestemming om op mijn conto te spreken over de relatie die ik heb met de nationale ploeg", besluit de zesvoudig A-international zijn relaas.

Bezig met laden …