voetbalzone

Racing Club heeft zeventiende coach in tien jaar binnen

24 feb 2009, 16:37
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2009, 16:37
Advertentie
Racing Club de Avellaneda heeft Ricardo Caruso Lombardi aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij de Argentijnse club. De Argentijn volgt hiermee Juan Manuel Llop op, die afgelopen zaterdag besloot een punt te zetten achter zijn werkzaamheden bij de degradatiekandidaat van de Argentijnse Primera División. Lombardi is al de zeventiende coach bij Racing Club in de laatste tien jaar.

“Ik heb veel vertrouwen in de spelers van Racing Club en ik denk dat zij goed genoeg zijn om uit deze situatie te komen”, zo liet de nieuwbakken trainer weten aan Reuters. Het belangrijkste is dat ze in zichzelf geloven.” Racing Club is in totaal zeven maal kampioen van Argentinië geworden, maar slechts één keer sinds 1966.

De geplaagde club staat momenteel zestiende in de competitiestand, die gebaseerd is op resultaten uit de laatste drie seizoenen. Dit systeem is ingevoerd om te voorkomen dat de grote clubs zullen degraderen. La Academia, zoals de bijnaam van de club luidt, is samen met Tigres de enige club die nog geen punt verzamelde in het tweede gedeelte van de Argentijnse competitie.
Bezig met laden …