voetbalzone

Racing Genk behoudt vertrouwen in Broos

11 feb 2008, 21:18
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2008, 21:18
Advertentie
De resultaten geven er wel degelijk aanleiding voor, maar Hugo Broos hoeft niet te vrezen voor een ontslag. De coach van Racing Genk, de teleurstellende nummer zeven van de Belgische Jupiler League, kreeg vandaag van het bestuur te horen dat zij niet denkt aan het nemen van afscheid.

Na de thuisnederlaag tegen Germinal Beerschot kwam Broos opnieuw onder vuur te liggen. Racing Genk werd vooraf in staat geacht om mee te strijden voor de titel, maar de ploeg is niet meer dan een grijze middenmotor. Harry Lemmens, voorzitter van Racing Genk, vertelde aan Sporza echter dat Broos niet hoeft te vrezen voor het verliezen van zijn baan.

"Er zijn genoeg voorbeelden van clubs die hun coach ontsloegen, maar waar het toch niet beter gelopen is", zei Lemmens. "Ik heb vandaag met de coach gesproken, omdat ik zijn strijdvaardigheid wilde toetsen. Wel, er zat een zeer strijdvaardige meneer Broos tegenover mij. Het is nu de taak van de trainer en zijn staf om de kopjes vrij te maken en op Westerlo voor de drie punten te gaan."

De resultaten moeten echter wel gaan verbeteren, maakte Lemmens duidelijk. "Wat telt is dat ons voetbal verbetert en dat er een ploeg op het veld staat. Hugo heeft mij verzekerd dat hij bereid is om daar samen met zijn staf en spelers aan te werken. We gaan geen praatsessies meer houden, dat hebben we nu wel achter de rug. Er moet nu gewoon keihard gewerkt worden op de trainingen. Dat is de enige manier om uit het dal te komen."
Bezig met laden …