Racing Genk blijft foutloos en is al na één helft klaar met Charleroi

Bart Kruyt15 aug 2010, 19:50
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2010, 19:50

Racing Genk kent een uitstekend begin van het nieuwe seizoen. De ploeg van Frank Vercauteren raakte in de eerste twee speelronden al geen punt kwijt en won ook het derde duel van dit voetbaljaar. Charleroi werd al voor rust op een 4-0 achterstand gezet en daar kwam kort na de thee nog één doelpunt bij: 5-0.

Kevin De Bruyne, die deze week nog met een transfer naar PSV in verband werd gebracht, was opnieuw de uitblinker. Nadat zijn doelpunt van vorige week al de wereld over ging, bereidde hij nu eerst de openingstreffer van Jelle Vossen voor, voordat hij zichzelf weer liet bejubelen. Eerst verdubbelde hij via de binnenkant van de paal de marge, waarna hij een kwartier voor rust een voorzet binnen zag vallen.

Charleroi kwam er niet aan te pas en moest de strijd kort voor rust definitief staken. Thomas Buffel vond Elyaniv Barda, die via doelman Cyprien Baguette binnenschoot. Vijf minuten na de thee mocht hij langs drie tegenstanders dribbelen, voordat hij de bal beheerst binnenschoot. In het restant van het duel geloofde Genk het wel, waardoor dit het slotakkoord bleek te zijn. De ploeg komt op negen uit drie; Charleroi heeft pas twee punten.