Racing Genk boekt ruime zege na toevalstreffer van topscorer Vossen

Daniel Cabot Kerkdijk25 sep 2010, 21:58
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 21:58

Racing Genk blijft aan de winnende hand. De verrassende koploper van de Jupiler Pro League was zaterdagavond te sterk voor Zulte-Waregem, dat lange tijd uitzicht had op een gelijkspel. De meest efficiënte speler van Europa, Jelle Vossen, liet opnieuw van zich spreken door de score te openen. AA Gent en Standard Luik zegevierden ook tegelijkertijd en blijven bovenin meedraaien.

Racing Genk - Zulte-Waregem 3-0
De eerste helft leverde geen doelpunten op en dat mocht vooral Zulte Waregem zich beklagen. Thibaut Courtois stond twee keer in de weg op schoten van Thomas Matton en zorgde er voor dat zijn team ongeschonden de rust bereikte. Aan de overkant viel er nauwelijks gevaar te noteren. De koploper speelde slap en kreeg de motor niet aan de praat. Goudhaantje Jelle Vossen kwam nauwelijks in een kansrijke positie. Marvin Ogunjimi wel, maar Sammy Bossut redde met de vuisten.

Het bleef na de onderbreking stroef lopen bij de thuisploeg. Zulte Waregem was wel wat meer op verdedigen aangewezen, maar leek stand te houden. Het was echter Vossen die de ban brak. Met een afgeweken schot na een pass van Elianiv Barda hielp de jongeling zijn ploeg wederom op weg. Vier minuten later kreeg Genk een penalty. Barda ging makkelijk liggen na een duel met Karel D'Haene en scoorde zelf vanaf elf meter: 2-0. De Israëliër nam even later ook de 3-0 voor zijn rekening.

AA Gent - Sint-Truiden 2-0
De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het venijn zat in de staart, toen Stijn De Smet de ban brak met de openingsgoal. De aanvaller probeerde de bal eerst te stiften over doelman Sven van der Jeugt, maar maakt het in tweede instantie toch beheerst af. Bij de bezoekers moest middenvelder Tom Caluwé al na twintig minuten spelen geblesseerd afhaken.

Elimane Coulibaly verdubbelde na 68 minuten spelen de score. De Senegalees werd door Ibrahima Conte goed op weg geholpen en liet de kans niet liggen. Het bezoek legde de thuisploeg niets meer in de weg en incasseerde een nieuwe nederlaag.

Westerlo - Standard Luik 1-2
Dat Standard bij rust met niet meer dan 0-1 leidde, lag met name aan de zwakke afronding van Gohi Cyriac. De aanvaller miste legio kansen om De Rouches meermaals te laten juichen, maar trof niet vaker dan één keer doel. Kort voor rust rondde hij een scherpe counter van de bezoekers af en omspeelde hij keeper Yves De Winter. Westerlo had wel kansen gekregen, maar een kopbal van Daniel Chavez en een vrije schop van Oleksandr Yakovenko vonden hun weg naar Sinan Bolat.

Na de hervatting ontsnapten de bezoekers dankzij Bolat aan een gelijkmaker en nam men een dubbele voorsprong Na een snelle aanval zette Mohamed Tchité de bal aan de tweede paal voor tot bij Cyriac en die trapte zijn tweede van de avond hard voorbij De Winter. Door een fout van Bolat bij een hoekschop kon Paulo Henrique zijn eerste doelpunt voor Westerlo maken, maar verder kwam de thuisploeg niet. Reginald Goreux van Standard kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.