Racing Genk en Valencia tonen karakter tegen Chelsea en Bayer

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2011, 21:37
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2011, 21:37

Racing Genk en Valencia hebben dinsdagavond karakter getoond en laten zien dat men nog wel degelijk meedoet in Groep E van de Champions League. Chelsea kwam op bezoek bij Racing Genk niet verder dan een gelijkspel, maar het sterrenensemble van manager André Villas-Boas blijft met acht punten op de eerste plaats staan. Bayer Leverkusen ging in en tegen Valencia onderuit en blijft daardoor op zes punten steken. Valencia nadert de Bundesliga-club op slechts één punt.

/

Racing Genk - Chelsea 1-1
Het team van Been ging fel van start, maar Chelsea raakte er niet van onder de indruk. De bezoekers speelden de bal rond, zochten naar openingen in de Belgische defensie en kwamen na een klein half uur spelen op voorsprong. Ramires zette een één-tweetje op met Fernando Torres en rondde af: 0-1. Nadson kwam te laat om zijn landgenoot af te stoppen, terwijl Laszlo Köteles niet doortastend genoeg ingreep om het schot te weren. Chelsea kon gaan rusten met een dubbele voorsprong, maar Raul Meireles schoot na een uitstekende aanval op de lat en Köteles stopte een strafschop van David Luiz na een handsbal van Thomas Buffel.

Racing Genk bracht Chelsea in de beginfase van het tweede bedrijf zo nu en dan in verlegenheid. Gedragen door het enthousiaste publiek werden de Londenaren op hun eigen helft vastgezet. Na ruim een uur spelen maakte Jelle Vossen het eerste Genkse doelpunt dit seizoen in de Champions League. De aanvaller rondde een uitstekende voorzet van Fabien Camus af en bracht Genk op gelijke hoogte: 1-1. Been en Villas-Boas kozen voor enkele veranderingen in hun elftallen, maar meer doelpunten vielen er niet in de Cristal Arena. Met heel veel geluk behoedt Anele Ngongca de thuisploeg voor een fataal tegendoelpunt. De verdediger maaide een stiftbal van Florent Malouda van de lijn en de bal ging uiteindelijk via Nadson net naast.

/

Valencia - Bayer Leverkusen 3-1
Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd was amper voorbij of de bal lag al achter Bernd Leno. De doelman van Bayer speelde de bal in de voeten van Jonas, die de bal na welgeteld 10,6 seconden in het doel werkte: 1-0. Alleen Roy Makaay, 10,3 seconden, maakte in het verleden sneller een doelpunt in de Champions League. De vroege openingstreffer bezorgde Valencia aanvankelijk vleugels, maar Bayer herstelde zich goed en nam de controle over het duel over. Diego Alves keerde op uitstekende wijze een inzet van Ömer Toprak, maar in de 31e minuut was het wel raak. Na een voorzet van Michael Ballack kopte Stefan Kiessling raak: 1-1.

Bayer bleef bij tijd en wijlen gevaarlijk en Andre Schürrle was vlak voor en vlak na rust dicht bij een doelpunt. Valencia, dat de in de eerste helft uitgevallen Ever Banega nodig miste, zette wat meer druk op de helft van de Duitsers en dat resulteerde na ruim een uur spelen in de 2-1. Na een voorzet van Jérémy Mathieu zorgde Roberto Soldado met een hakbal voor de tweede treffer. Het team van Emery kreeg meer zelfvertrouwen en een kwartier voor tijd viel de beslissing. Na een hoekschop van Tino Costa kopte Adil Rami de 3-1 tegen de touwen. Het was tevens het laatste wapenfeit in Mestalla.