Racing Genk is weer niet flitsend maar blijft in spoor van Anderlecht

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2010, 21:25
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2010, 21:25

Racing Genk was zondag weer niet flitsend, maar een doelpunt van Marvin Ogunjimi volstond voor de zege tegen een onmondig Germinal Beerschot: 0-1. Zo blijven de Belgische Limburgers in het spoor van leider Anderlecht. Jacky Mathijssen heeft bij de Antwerpenaars nog een boel werk voor de boeg.

De eerste helft van Germinal Beerschot bood de verbolgen thuissupporters bitter weinig reden tot juichen. Na een kwartiertje stilte schreeuwden ze hun woede om het ontslag van Glen De Boeck uit. Dat was meteen het opwindendste voor de rust, want ook Racing Genk bakte er niet al te veel van. Doelkansen waren op Het Kiel bijzonder schaars, net als verzorgde combinaties bij beide teams.

Sherjill MacDonald maakte na rust zijn opwachting bij de thuisploeg, maar hij kon behalve veel snelheid niet voor het verschil zorgen. Zowel Beerschot als Genk zorgden voor leuker voetbal in de tweede helft. In de 68e minuut viel de beslissing. Elianiv Barda ontdeed zich van Victor Wanyama en stuurde Marvin Ogunjimi weg. De aanvaller prikt de bal door de benen van Thomas Kaminski: 0-1.

Door het minimale verschil was het in de slotfase nog spannend. Barda kon de wedstrijd beslissen, maar hij stuitte op Kaminski. Daarna was het spannend in het zestienmetergebied van de bezoekers. Een ongevaarlijke voorzet ging via het lichaam van Thomas Buffel richting zijn eigen doel, maar Thibaut Courtois redde. Een duidelijke handsbal van Anthony Limbombe bleef onbestraft.