Racing Genk neemt nipte voorsprong in finale Belgische play-offs

Bart Kruyt13 mei 2010, 22:26
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 22:26

Nummer elf van de ranglijst Racing Genk maakt nog altijd een goede kans om Europees voetbal te halen. De ploeg van Frank Vercauteren wist donderdagavond in de eerste finale van de play-offs met 2-1 te winnen van nummer vier Sint-Truiden, dat over drie dagen zal proberen om deze achterstand om te buigen. De winnaar van de tweestrijd pakt een ticket voor de voorronde van de Europa League.

De wedstrijd in de Cristal Arena kende een boeiend verloop. Beide ploegen zochten de aanval en Genk was na twintig minuten de meest gelukkige door de score te openen. Marvin Ogunjimi kreeg op de rand van het strafschopgebied teveel ruimte, draaide weg en plaatste de bal achter Simon Mignolet. De doelman, die nog altijd in de belangstelling van PSV zou staan, zag zijn ploeg echter nog voor rust langszij komen. Tegen de verhoudingen in zorgde Ibrahim Sidibe voor de gelijkmaker.

Sint-Truiden had haar gewenste doelpunt te pakken en werd in de tweede helft onder druk gezet. Dit leidde tot enkele kansen voor Genk en uiteindelijk ook de nieuwe voorsprong, verzorgd door Fabian Camus, die zag dat zijn vrije trap van richting werd veranderd waardoor Mignolet een antwoord schuldig moest blijven. In het restant wist Sint-Truiden niet goed of het op zoek moest gaan naar de gelijkmaker of dat het tevreden moest zijn met de nipte achterstand. Dit deed de wedstrijd niet ten goede en doelpunten vielen er niet meer.