voetbalzone

Racing Genk raakt steunpilaar De Bruyne weken kwijt met klierkoorts

Erik van Dam20 okt 2010, 13:43
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2010, 13:43
Advertentie

Racing Genk moet het de komende weken stellen zonder Kevin De Bruyne. De aanvaller, bezig aan een sterk seizoen bij de Belgische koploper, kampt volgens de Gazet van Antwerpen met klierkoorts. De absentie van De Bruyne komt Genk bijzonder slecht uit; over elf dagen wacht de kraker met Anderlecht en zou het verschil verder op kunnen lopen.

/

De Bruyne (19) is bezig aan zijn derde seizoen bij Genk. Deze zomer probeerde FC Twente de grote belofte weg te halen uit België, maar De Bruyne bleef waar hij was. In augustus mocht hij zijn debuut maken voor het nationale team. Met Genk is hij goed onderweg om de eerste landstitel sinds het seizoen 2001/02 binnen te slepen. De ploeg is koploper en heeft na elf wedstrijden nog geen duel verloren. De voorsprong op nummer twee AA Gent bedraagt al zeven punten.

Komend weekend ontmoet Genk KV Kortrijk. De club bevestigt dat De Bruyne inderdaad met klierkoorts kampt en een tijdje out is. "Kevin is voor onbepaalde tijd volledig out, en dient volledige rust te respecteren", luidt het korte statement. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij de topper met Anderlecht, op 31 oktober, kan meemaken. Na Jelle Vossen (veertien) is De Bruyne samen met Marvin Ogunjimi de trefzekerste speler aan boord bij Genk, met drie goals.

Bezig met laden …