Racing Santander plaatst zich met verve voor halve finales

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2010, 20:53
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 20:53

Racing Santander heeft zich woensdagavond als eerste club geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Na de 2-1 winst in het heenduel tegen Osasuna, zegevierde de ploeg van Miguel Ángel Portugal met duidelijke cijfers in het Reyno de Navarra: 0-3.

Een diagonaal schot van Xisco bracht de bezoekers al na zes minuten aan de leiding. Een kwartier later was de tweestrijd definitief beslist. Barcelona-huurling Henrique kopte uit een hoekschop bij de tweede paal de tweede treffer achter Roberto. Walter Pandiani en Aranda lieten daarna na de aansluitingstreffer te maken.

Osasuna liet na de hervatting de schouders niet zakken en dat resulteerde in een uiterst aantrekkelijk tweede bedrijf, met kansen over en weer. Sergio Canales zorgde tien minuten voor het einde voor het laatste wapenfeit. De tiener, een van de beste spelers bij de Cantabriërs, schoot uit een vrije trap de derde treffer tegen de touwen.