voetbalzone

Racistisch gedrag supporters komt Glasgow Rangers duur te staan

Thijs Post28 apr 2011, 20:14
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2011, 20:14
Advertentie

Glasgow Rangers werd door PSV uitgeschakeld in de Europa League, maar naar nu blijkt houden de Schotten ook een vervelende geldboete over aan het tweeluik. De regerend kampioen van Schotland moet tachtigduizend euro overmaken naar de bankrekening van de Europese voetbalbond UEFA en mag bij één Europese uitwedstrijd geen supporters meenemen. Dat heeft de bond besloten na het wangedrag van de supporters van the Gers.

De helft van de boete, veertigduizend euro, werd verkregen dankzij het racistisch gedrag van de supporters op bezoek bij PSV. Tijdens de terugwedstrijd in Glasgow ging het opnieuw fout. Als de fans binnen drie jaar opnieuw in de fout gaan, mag de club ook naar een tweede uitwedstrijd geen aanhang meenemen en moet het bovendien één thuisduel achter gesloten deuren spelen. Rangers heeft drie dagen de tijd om in beroep te gaan.

Martin Bain, bestuurder van de club, laat in de Britse media weten zijn bedenkingen te hebben bij het bewijs van de bond. “We zijn erg teleurgesteld”, geeft Bain aan. “We hebben onze bedenkingen bij het bewijsmateriaal en denken dat het is ingegeven door mensen die de club willen beschadigen.”

Bezig met laden …