voetbalzone

'Rafael laat dingen niet gebeuren en hij heeft maling aan naam en faam'

Bart Kruyt14 mrt 2016, 17:24
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 17:24
Advertentie

Rafael Benítez maakt maandagavond zijn rentree in de Premier League. De voormalig coach van Liverpool en Chelsea is aangesteld als opvolger van Steve McClaren bij Newcastle United, dat in degradatienood verkeert. Benítez moet the Magpies aan punten gaan helpen, maar de eerste klus is direct een zware: maandag speelt Newcastle uit tegen koploper Leicester City.

/

Boudewijn Zenden is benieuwd hoe Benítez het zal gaan doen. Hij speelde bij Liverpool onder de Spaanse manager en was bij Chelsea zijn assistent. “Benítez is een moderne trainer die met zijn tijd meegaat”, zegt Zenden tegen FOX Sports. “Rafael laat dingen niet gebeuren: hij zit overal kort op en heeft maling aan naam en faam. Dat zag je ook bij Chelsea, bij John Terry en Frank Lampard. Als in zijn ogen iemand anders beter of niet goed genoeg meer is, dan is hij daar heel professioneel in. Hij maakt keuzes op basis van wat hij denkt nodig te hebben, niet om vrienden te maken."

Benítez werkte voor het laatst bij Real Madrid, waar hij al na een paar maanden werd weggestuurd. Volgens Zenden heeft Newcastle de oefenmeester echter niet binnengehaald als een mislukkeling, maar als een succestrainer: Zenden wijst naar de prijzenkast van Benítez en vraagt zich af of de coach wel echt mislukt is bij Real. “Op het moment van zijn ontslag stond Real op slechts vier punten van Barcelona en hadden ze zich net geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Zo slecht was het dus allemaal nog niet."

Bezig met laden …