voetbalzone

Rafinha zet door en meldt zich niet bij Rutten

21 jul 2008, 10:22
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2008, 10:22
Advertentie
Fred Rutten moet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voorlopig één speler missen: Rafinha. De 22-jarige Braziliaan is niet komen opdagen voor het trainingskamp in Oostenrijk en zet daarmee kracht achter zijn woorden om de Olympische Spelen in Peking, ondanks het tegenstribbelen van de clubleiding, niet te willen missen.

Schalke is één van de clubs die van mening is dat het Olympisch voetbaltoernooi niet op de officiële FIFA-kalender staat en het daarom niet verplicht is om Rafinha af te laten reizen. Volgens de regelgeving van de wereldvoetbalbond zijn alle clubs echter verplicht om spelers jonger dan 23 jaar af te staan aan de selecties voor de Spelen.

Andreas Müller, manager van die Königsblauen, reageerde maandag tegenover Bild laconiek op de ontstane situatie. "Rafinha is er niet. Wat kan ik er aan doen? Ik kan hem moelijk in de handboeien slaan en naar Oostenrijk meenemen." Dinsdag start de selectie van Dunga de voorbereiding op de Spelen in China.

Een flink aantal clubs weigert jonge spelers te laten gaan. Zo wil Barcelona Lionel Messi niet afstaan, wil HSV Kompany in Hamburg houden, terwijl Rafael Benítez heeft aangegeven dat Ryan Babel er verstandig aan deed bij Liverpool te blijven. Na een overleg met Werder Bremen besloot Diego zijn Olympische wens te laten varen.
Bezig met laden …