voetbalzone

Raiola looft Ajax-tiener: ‘Dat is een belangrijk kenmerk van een topspeler’

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2014, 08:30
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 08:30
Advertentie
voetbalzone

De contractperikelen rond Ricardo Kishna zijn voorbij, maar Mino Raiola houdt de ontwikkelingen van zijn cliënt nauwlettend in de gaten. De Nederlandse Italiaan begeleidt de belangrijkste voetballers ter wereld en is enthousiast als de aanvaller van Ajax ter sprake komt. “Ricardo is een bijzondere jongen”, verzekert de zaakwaarnemer in gesprek met Voetbal International.

“Heel slim en hij beseft dat hij moet investeren in zijn talent. Zlatan Ibrahimovic leerde pas werken toen hij bij Juventus in aanraking kwam met Pavel Nedved”, verzekert Raiola, die de Zweedse aanvaller naar tal van clubs leidde. “Ricardo heeft die mentaliteit nu al. Je moet baas zijn over je talent en talent niet de baas over jou laten zijn.”

“Dat is het verschil tussen een toptalent en een normale speler, en Ricardo ziet dat in”, claimt Raiola. “Zijn drang is zo groot, we moeten hem soms afremmen.” De belangenbehartiger omschrijft Kishna als ‘uitgesproken, met een eigen wil en een eigen karakter’. “Daar houd ik van, want dat is een belangrijk kenmerk van een topspeler.”

Bezig met laden …