voetbalzone

Raiola slaat terug: ‘Lineker weet niet waar hij over praat’

Gijs Freriks29 jun 2016, 21:45
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2016, 21:45
Advertentie

Paul Pogba kon in de openingswedstrijd tegen Roemenië geen potten breken en werd daarom tegen Albanië op de bank gezet door Didier Deschamps. De middenvelder verscheen daarna tegen Zwitserland en Ierland wel weer aan de aftrap, maar Gary Lineker vond hem wederom niet overtuigen.

/

De oud-aanvaller en huidig anchor van de BBC vroeg zich tijdens het duel met de Ieren (2-1 winst) op Twitter af of de 23-jarige Pogba ‘de meest overschatte’ speler van de wereld is. Die tweet is in het verkeerde keelgat geschoten bij zaakwaarnemer Mino Raiola, zo blijkt nu. “Als iemand wordt betaald om over iets te praten, dan betekent dat nog niet dat diegene weet waarover hij praat. Lineker is er daar één van”, aldus Raiola in een interview met Rai Sport.

“Op basis van de kwaliteiten van Paul en de prijzen die tegenwoordig rondgaan in Europa, dan denk ik juist dat Paul wordt onderschat. Hoeveel hij waard is? Het maximale bedrag dat een club voor hem wil betalen. Kijk alleen al naar een wisselspeler van België die voor veertig miljoen euro wordt verkocht…”, gaat Raiola verder. “Als Lineker zo over Pogba praat, dan weet hij niet waar hij over praat.”

“Ik weet nog dat hij zei dat als Claudio Ranieri de Premier League zou winnen, hij de eerste uitzending van het nieuwe seizoen in onderbroek zou presenteren. Dat zegt alles”, besluit de agent in gesprek met de televisiezender. Lineker voegde overigens nog het volgende toe aan zijn tweet: “Hij heeft kwaliteiten en houdt van trucjes, maar scoort niet vaak, creëert niet veel en is defensief niet top. Al is hij nog jong.”

Bezig met laden …