voetbalzone

‘Raiola spreekt met AS Roma over definitieve uitgaande transfer Kluivert’

Jeroen van Poppel25 mei 2021, 18:15
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2021, 18:15
Advertentie

De kans is groot dat Justin Kluivert definitief overstapt naar RB Leipzig, zo meldt Nicolò Schira. Volgens de transfermarktexpert is Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Kluivert, in onderhandeling met algemeen directeur Tiago Pinto van AS Roma over een definitief vertrek uit Italië. Roma verhuurt Kluivert dit seizoen al aan RB Leipzig, waar hij een goede indruk heeft achtergelaten.

De 22-jarige Kluivert stond de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen in de basis bij Leipzig en scoorde ook in beide duels. In totaal kwam de vleugelspits dit seizoen tot 29 officiële wedstrijden, waarin hij 4 keer scoorde en 1 assist gaf. Leipzig bereidt volgens Schira een bod van twaalf miljoen euro voor op Kluivert, die bij AS Roma vastligt tot medio 2023. Eerder meldde BILD overigens dat Leipzig een optie tot koop heeft voor tien tot dertien miljoen euro. Indien dat het geval is, hoeven de Duitsers uiteraard niet te onderhandelen met Roma over Kluivert.

Kluivert bereidt zich momenteel voor met Jong Oranje op de hervatting van het EK Onder-21. De Nederlandse beloften spelen maandagavond de kwartfinale tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. De groepsfase van het toernooi werd al in maart afgewerkt. "Dat is best wel apart", zegt Kluivert tegenover Voetbal International. "Gelukkig hebben we een goede week om te trainen. Dan komt die focus hopelijk vanzelf. Het is nu zaak te herstellen van het competitieslot en ons zo goed mogelijk voor te bereiden op Frankrijk."

Frankrijk is bij de bookmakers favoriet, maar Kluivert gelooft daar niet zo in. "Ik weet niet of één team de uitgesproken favoriet is", aldus de voormalig Ajacied. "Ik weet dat Frankrijk een belangrijke kandidaat is om het toernooi te winnen. Maar misschien zijn wij dat ook wel. Ik houd bovendien wel van uitdagingen. Die gaan we gewoon aan. Laten wij favoriet Frankrijk maar gewoon pijn gaan doen."

Bezig met laden …