voetbalzone

Raiola spreekt over transfer Malen: spel lijkt op de wagen

Jeroen van Poppel02 jul 2021, 00:23
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2021, 00:23
Advertentie

De toptransfer van Jadon Sancho naar Manchester United gaat de transfercarrousel in Europa definitief op gang brengen. Borussia Dortmund beschouwt Donyell Malen als de ideale opvolger van Sancho en heeft Mino Raiola al gepolst, zo melden BILD en Fabrizio Romano. Een transfer van de 22-jarige spits van PSV, die bij het juiste bod mag vertrekken, lijkt een kwestie van tijd.

Dortmund ontvangt maximaal 95 miljoen euro voor Sancho en wil een deel van dat bedrag herinvesteren in Malen. Het is geen geheim dat de Oranje-aanvaller deze zomer hoopt op een transfer. PSV kan gezien het tot medio 2024 doorlopende contract van Malen een flink bedrag vragen, maar werkt in principe mee aan een transfer. Dortmund lijkt het meest concreet geïnteresseerd, al vrezen de Duitsers volgens Romano ook de belangstelling die er vanuit de Premier League is.

PSV dreigt overigens ook Noni Madueke kwijt te raken aan Dortmund, dat al langer met de negentienjarige aanvaller in verband wordt gebracht en volgens Romano nog altijd geïnteresseerd is. Madueke sprak eerder zijn onvrede uit over het gebrek aan speeltijd bij PSV en staat open voor een transfer. Wel ligt hij net als Malen nog drie jaar vast in Eindhoven. Naast Malen is Dortmund nadrukkelijk bezig met de komst van Marcel Halstenberg. BVB heeft vooralsnog acht miljoen euro over voor de 29-jarige linksback, maar RB Leipzig houdt vast aan een vraagprijs van twaalf miljoen euro.