voetbalzone

Raiola spreekt zich bij Studio Voetbal uit over toekomst Matthijs de Ligt

Jordi Tomasowa19 dec 2021, 23:00
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2021, 23:00
Advertentie

Matthijs de Ligt is toe aan een volgende stap, zo liet zaakwaarnemer Mino Raiola zaterdag weten in gesprek met het NRC. In de uitzending van Studio Voetbal gaat de zaakwaarnemer dieper in op de eerdere uitspraak over de verdediger van Juventus. Volgens Raiola is het niet moeilijk om te bedenken welke clubs hem kunnen betalen.

Raiola ging in gesprek met het NRC in op de toekomst van De Ligt. Tussen neus en lippen door liet de zaakwaarnemer vallen dat de verdediger van Juventus 'toe is aan een nieuwe stap.' "Dat vindt hij zelf ook", aldus Raiola. In de uitzending van Studio Voetbal wordt de zaakwaarnemer geconfronteerd met die uitspraak. "Naar welke clubs Matthijs kan, die kunnen we allemaal wel bedenken. Met alle respect, maar dat is niet Fortuna Düsseldorf. Dan moeten we kijken in de zomer hoe de markt en de situatie er sportief gezien uitziet. De Ligt moet zich ook in de speelwijze goed voelen. Zijn die clubs op dat moment in de markt voor een centrale verdediger en hebben ze het budget om hem weg te halen bij Juventus? Dat hoeven geen Premier League-clubs te zijn, dat kan ook Barcelona, Real Madrid of Paris Saint-Germain zijn."

De Nederlandse verdediger maakte in de zomer van 2019 de overstap van Ajax naar Juventus en is dit seizoen na een wisselvallig begin inmiddels weer onbetwiste basisspeler. Raiola liet zich in gesprek met Tuttosport al ontvallen dat het niet zeker is dat De Ligt bij Juventus blijft. De verdediger beschikt nog over een contract tot medio 2024, maar kan volgens transferexpert Fabrizio Romano vanaf de zomer van 2022 voor een gelimiteerd bedrag van 150 miljoen euro vertrekken. De Ligt werd zaterdagavond nog geprezen door Italiaanse media om zijn verdedigende acties en fanatisme tijdens het gewonnen Serie A-duel met Bologna (0-2).

Raiola ging in gesprek met het NRC ook in op een mogelijk verbod van de FIFA, dat in de toekomst een stokje wil steken voor makelaars die in een deal voor meerdere partijen optreden. “Ik zie het probleem niet”, zei de zaakwaarnemer echter. “Neem die transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus. Hij wilde daar heel graag heen. Maar Ajax vroeg steeds meer geld. Moet ik het er dan bij laten zitten? Nee – hij slaat met zijn vuist in zijn hand – dan adviseer ik speler én club, probeer ik ze bij elkaar te brengen. Daar profiteren ze allebei van. Niemand wordt ergens toe gedwongen. Als spelers en clubs het zonder makelaars willen doen, dan moeten ze dat doen.”

Bezig met laden …