voetbalzone

‘Raiola verdient drieënhalf miljoen; Ajax bedingt doorverkooppercentage’

Gijs Freriks12 jun 2018, 21:30
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2018, 21:30
Advertentie

Justin Kluivert heeft de medische keuring bij AS Roma doorstaan en enkel de laatste details scheidt de aanvaller nog van een transfer naar i Giallorossi. De krant La Gazzetta dello Sport claimt in ieder geval dat zaakwaarnemer Mino Raiola zeker niet slechter wordt van de miljoenendeal.

De Italiaanse Nederlander ontvangt twintig procent van de transfersom. AS Roma maakt volgens De Telegraaf 17,5 miljoen euro over naar de Johan Cruijff ArenA, een bedrag dat door variabelen op kan lopen tot 21, 22 miljoen. Raiola verdient dus ten minste drieënhalf miljoen aan de transfer van de negentienjarige Kluivert.

Volgens de roze sportbijbel heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars een doorverkooppercentage van negen procent bedongen. De clubs steggelen enkel nog over de portretrechten, maar daarna kunnen de handtekeningen definitief worden gezet.

Kluivert zette maandagavond voet op Italiaanse bodem en werd op vliegveld Fiumicino door meer dan honderd fans opgewacht. “Ik ben blij om in Rome te zijn. Ik kon niet wachten tot de deal was afgerond”, zo werd Kluivert door diverse Italiaanse media geciteerd.

Bezig met laden …