voetbalzone

‘Raiola zet tijdens stroeve contractonderhandelingen in op twee clausules’

Dominic Mostert03 jun 2017, 14:15
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2017, 14:15
Advertentie

De contractonderhandelingen tussen AC Milan en Mino Raiola over doelman Gianluigi Donnarumma kunnen nog wel even duren. Verscheidene Italiaanse media schrijven dat Donnarumma de intentie heeft om te blijven, maar volgens de Corriere della Sera wil zaakwaarnemer Raiola het onderste uit de kan halen met bepaalde clausules.

De Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger wil zekerheid inbouwen voor zijn achttienjarige cliënt. Met de nieuwe Chinese eigenaars hoopt Milan de top te bestormen, maar als dat niet lukt moet Donnarumma de mogelijkheid krijgen om te vertrekken. Daarom wil Raiola een afkoopclausule laten opnemen, naar verluidt van meer dan honderd miljoen euro, en de garantie dat Donnarumma wordt verkocht als Milan zich niet plaatst voor de Champions League.

Volgens de krant heeft Milan terughoudend gereageerd op die voorstellen. De club wacht vermoedelijk tot na 11 juni om een besluit te nemen. Dan keert Donnarumma terug in Milaan na de interlandperiode met Italië. Het huidige contract van de talentvolle sluitpost loopt nog een jaar door. Maandag liet Milan doorschemeren 'alles' te willen doen om de jongeling binnenboord te houden. Wel houdt de club rekening met het scenario dat Donnarumma niet bijtekent: men wil een transfervrij vertrek hoe dan ook voorkomen.

Bezig met laden …