Raja Casablanca meldt zich naast Bayern in finale

Erik van Dam18 dec 2013, 21:24
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2013, 21:24

Raja Casablanca heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het WK voor clubs in Marokko. De Marokkaans kampioen rekende in het Stade de Marrakech af met Atlético Mineiro, de winnaar van de Copa Libertadores 2013. Bij de Brazilianen speelde Ronaldinho mee en de tovenaar scoorde ook, maar Moussine Iajour, Mouhcine Metouali en Vianney Madibe bezorgden Raja Casablanca de 3-1 zege. Zaterdag wacht Bayern München als tegenstander in Marrakech.

/

Raja Casablanca nam dertien jaar geleden voor de eerste keer deel aan de wereldbeker voor clubs, maar verloor in de toenmalige opzet alle drie de groepswedstrijden. In de huidige editie klopte het achtereenvolgens Auckland City en het Mexicaanse Monterrey al en daar kwam woensdag dus Atlético Mineiro bij als derde slachtoffer. De doelpunten bleven bewaard voor de tweede helft: die was zes minuten oud, toen Iajour door het midden vertrok en de bal met de rechtervoet in de linkerhoek schoof. De Brazilianen moesten even recupereren en Ronaldinho, die niet zo’n sterke wedstrijd speelde, was uiteindelijk de man die voor de gelijkmaker tekende.

Dinho plaatste een vrije schop van zo’n twintig meter over de muur en in de verre hoek, buiten bereik van keeper Khalid Askri. Het zag er echter niet naar uit dat Atlético het ook in zich had de winst te pakken, ook al verdedigden de Marokkanen soms pover. Iajour versierde zeven minuten voor tijd een strafschop en Metouali schoot die binnen: in blessuretijd tekende Madibe zelfs nog voor de 3-1. Of de Marokkanen er zaterdag in slagen Bayern München te kloppen valt te bezien, maar de tweede finaleplaats is in ieder geval voor Raja Casablanca.