voetbalzone

Raja Casablanca stuurt Nederlandse hoofdcoach na zes maanden weg

Erik van Dam05 nov 2015, 14:24
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 14:24
Advertentie
voetbalzone

Ruud Krol is donderdag ontslagen als hoofdtrainer van Raja Casablanca. De Marokkaanse club, elfvoudig landskampioen, maakt dat via de officiële kanalen bekend. Krol trad in juni van dit jaar aan, maar de 66-jarige Nederlander heeft vanwege de tegenvallende prestaties het veld moeten ruimen.

Raja Athletic Club, zoals de club officieel heet, laat weten dat men niet meer verder wilde met Krol omdat hij de verkeerde keuzes maakte qua spelers, de resultaten niet goed genoeg waren, de chemie met de groep verdwenen was en de band daaromheen ook verre van optimaal was geworden. De trainer van de beloften volgt Krol tijdelijk op, totdat men een nieuwe trainer heeft gevonden. De club staat negende met zeven punten, zes minder dan stadsgenoot en koploper Wydad Casablanca.

Krol tekende in de zomer nog voor twee jaar bij de Marokkanen. Hij is al lange tijd werkzaam op het Afrikaanse continent en werkte voor Al-Ahi in Libië, Espérance en CS Sfaxien in Tunesië, Orlando Pirates in Zuid-Afrika en tweemaal voor Zamalek in Egypte. Ook was hij enige tijd bondscoach van Tunesië en Egypte. Wat de 83-voudig international van Oranje hierna gaat doen, moet de tijd leren.

Bezig met laden …