voetbalzone

Rajevac betreurt absentie Essien maar gokt op sterk collectief Ghana

Matthijs van Laar29 mei 2010, 10:33
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 10:33
Advertentie

De afwezigheid van sterspeler Michael Essien is bij Ghana hard aangekomen. De Ghanese voetbalbond (GFA) bevestigde donderdagmiddag via de officiële kanalen dat de middenvelder van Chelsea onvoldoende hersteld was om aan het mondiale eindtoernooi mee te doen. Dit terwijl Essien zelf verwachtte op tijd fit te kunnen zijn. Voor bondscoach Milovan Rajevac zit er niets anders op dan door te gaan met de huidige spelersgroep.

/

“Ik ben ontzettend teleurgesteld dat Michael Essien niet op het WK zal spelen”, zo liet hij op de officiële website van de voetbalbond weten. “Hij is een belangrijke speler binnen en buiten het veld, maar we kunnen hem deze keer niet gebruiken. Essien brengt enorm veel voordelen, hij voegt zo enorm veel toe aan ons team en geeft ons zoveel opties.”

Niettemin laat de Servische oefenmeester weten dat zijn ploeg niet bij de pakken neer gaat zitten. “Het is uiterst ongelukkig. Maar ik hoop en geloof dat de andere spelers hun beste beentje voorzetten. We willen dingen met dit team bereiken en daarvoor moeten we hard werken. We zullen ons focussen op onze taken en hopen op een goed WK. Ik hoop juist dat het verleden met blessures ons als groep hechter maakt en het beste naar boven brengt.” Ghana is ingedeeld in groep D, met Servië, Duitsland en Australië als tegenstanders.

Bezig met laden …