voetbalzone

Rajevac denkt aan basisplaats voor veelbesproken Boateng op WK

Bart Kruyt06 jun 2010, 17:03
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2010, 17:03
Advertentie

Kevin-Prince Boateng lijkt zeker te zijn van een basisplaats in het nationale elftal van Ghana. De veelbesproken middenvelder, die pas enkele weken voor het WK voor de Afrikaanse ploeg koos, heeft indruk gemaakt tijdens zijn debuut tegen Letland. Bondscoach Milovan Rajevac lijkt Boateng tegen Servië direct een plek bij de eerste elf te gunnen.

/

De middenvelder kwam zaterdag twintig minuten voor tijd in de ploeg en wist Rajevac enthousiast te maken. “Het was zijn eerste wedstrijd voor Ghana en hij speelde in een voor hem vreemde rol, maar hij deed het goed. Hij speelde in de rol die ik voor hem in gedachten heb op het WK”, zei de bondscoach, die naast Michael Essien mogelijk ook Sulley Muntari moet missen.

De 23-jarige Boateng las zijn naam in de afgelopen weken bijzonder vaak in de kranten. In de bekerfinale tussen Portsmouth en Chelsea blesseerde hij immers Michael Ballack, die daardoor het WK met Duitsland moet missen. Boateng, geboren in Berlijn, speelt deze zomer tegen Servië, Australië en, jawel, Duitsland. Bij de ploeg van Joachim Löw zit zijn halfbroer Jerome bij de selectie.

Bezig met laden …