voetbalzone

Rajevac: 'Iedereen steunt het laatste overgebleven Afrikaanse land'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2010, 08:30
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 08:30
Advertentie

Ghana behoort weliswaar tot de laatste acht van het WK in Zuid-Afrika, maar volgens Milovan Rajevac kunnen de Afrikanen nog veel verder komen. De bondscoach was zaterdag na de gewonnen achtste finale tegen de Verenigde Staten, 2-1 na verlenging, zeer tevreden over zijn spelers. "In het toernooi om de Afrika Cup hebben we geleerd hoe we op een toernooi moeten spelen, fantastisch."

"De hele wereld kijkt naar Ghana, dit is een fantastisch podium voor mijn spelers", vervolgde de Servische bondscoach. "En iedereen staat achter ons omdat we het laatste overgebleven Afrikaanse team zijn." In de kwartfinale wacht Uruguay, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor Zuid-Korea. "Opnieuw een lastige wedstrijd, maar Ghana kan ver komen op dit WK."

Rajevac kan tegen Uruguay in ieder geval niet over Andre Ayew en John Mensah beschikken. Het Ghanese duo kreeg tegen Team USA een gele kaart en is derhalve in de kwartfinale geschorst. "Dat is ontzettend vervelend. We kampen al met diverse blessures en kunnen dit er niet bij hebben." Ayew denkt dat Ghana een ronde verder kan komen. "Met God achter ons is alles mogelijk."

Bezig met laden …