Rake kopballen van Griezmann helpen Atlético aan eerste zege

Erik van Dam10 sep 2016, 14:49
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 14:49

Atlético Madrid heeft de eerste zege van het seizoen 2016/17 binnen. Los Colchoneros speelden gelijk tegen zowel Alavés als Leganés, maar zaterdag boekte het team van Diego Simeone op bezoek bij Celta de Vigo een mooie 0-4 overwinning. De score werd geopend door Koke en daarna nam Antoine Griezmann met het hoofd doelpunt nummer twee en drie voor zijn rekening. Ángel Correa tekende voor de vierde goal.

/

Vorig seizoen won Atlético zonder veel moeite in Vigo en nu ging het ook relatief eenvoudig voor de verliezend Champions League-finalist. De eerste helft leverde geen doelpunten op voor beide doelen, maar Atlético had wel het heft in handen. Griezmann dwong keeper Sergio Álvarez tot een redding, Diego Godín kopte een keer iets te hoog en Fernando Torres raakte de bal niet goed in kansrijke positie.

Een kleine tien minuten na rust tekende Koke echter voor de verdiende 0-1. Koke tikte binnen uit een voorzet van Griezmann en brak de wedstrijd daarmee echt open. Simeone haalde niet lang daarna Torres eruit en bracht zomeraankoop Kévin Gameiro binnen de lijnen; even later mocht ook Correa komen. Griezmann bleef gewoon staan in de aanval en gooide de wedstrijd op slot met twee goals in acht minuten.

De Fransman kopte eerst mooi binnen na een voorzet vanaf rechts en kopte vervolgens ook raak uit een pass van Juanfran. De laatste keer dat hij tweemaal scoorde in een wedstrijd in LaLiga was op 2 april, toen Atlético met ruime cijfers afrekende met Real Betis (5-1). Met de 3-0 was het nu overigens nog niet gedaan, want Correa mocht vlak voor tijd het slotakkoord verzorgen en de uitslag bepalen op 4-0.