voetbalzone

Rakitic: 'Het is niet eenvoudig om met Messi, Suárez en Neymar te spelen'

Matthijs van Laar29 jul 2015, 13:11
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2015, 13:11
Advertentie

De voorhoede van Barcelona wordt beschouwd als een van de beste, zo niet de allerbeste ooit, maar samenspelen met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar gaat volgens Ivan Rakitic niet altijd over rozen. Het defensieve werk dat achter het illustere trio moet worden opgeknapt, kost veel energie.

voetbalzone

"Ik hoor vaak dat het eenvoudig is om met hen samen te spelen", zegt de Kroatische middenvelder in Marca. "Daar ben ik het niet mee eens. Het zijn spelers van een ander kaliber en ze verdienen onze toewijding, maar dat betekent niet dat het simpel is." De drie voorin bezorgen het elftal echter prijzen en dus wordt er niet geklaagd. "Als ik 5.000 kilometer moet rennen, doe ik dat ook. Dat geldt voor iedereen."

"Iedereen wil Messi wel in zijn team hebben", vervolgt Rakitic in de Spaanse sportkrant. "Wij hebben hem en zullen er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te laten functioneren. Hij doet dingen die niemand anders kan. Met hem erbij is het soms heel eenvoudig en de rest van het elftal doet er alles aan om het nog beter te maken. Het is perfect zo."

Bezig met laden …