voetbalzone

Rakitic: 'Ik zal hier nog wel enkele slapeloze nachten door krijgen'

Bart Kruyt19 jun 2012, 12:30
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2012, 12:30
Advertentie

Spanje won maandagavond van Kroatië en bekerde daardoor als groepswinnaar door naar de kwartfinales. De titelhouder weet echter dat het duel ook heel anders had kunnen lopen, als Ivan Rakitic de Kroaten na een uur spelen bijvoorbeeld op voorsprong had gebracht. De aanvallende middenvelder van Sevilla kreeg een open kopkans, maar mikte op het lijf van Iker Casillas.

Spanje kwam zodoende met de schrik vrij en trok in de slotfase aan het langste eind (0-1), terwijl Kroatië bij een 1-1 gelijkspel verder was gegaan op het EK. De ploeg van Slaven Bilic eindigde nu als derde in poule C en gaat naar huis. "Het was een enorme kans, die ik had moeten benutten", baalde Rakitic. "Ik zal hier vermoedelijk nog wel enkele slapeloze nachten door krijgen."

"We hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen", vervolgde Rakitic. "Volgens mij moesten een paar man mij van het veld dragen, want ik was echt helemaal op. Ik wil graag de supporters bedanken, die ons het gehele toernooi gesteund hebben. We zijn er erg trots op dat we zulke mensen achter ons hebben staan."


Bezig met laden …