voetbalzone

Rakitic verdedigt Piqué na gênante belediging: 'Was niet kwaad bedoeld'

Matthijs van Laar18 aug 2015, 19:30
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2015, 19:30
Advertentie

Ivan Rakitic hoopt de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond over het hart strijkt bij het bepalen van de strafmaat voor Gerard Piqué. De stopper werd maandagavond in het Super Cup-duel van Barcelona met Athletic Bilbao met rood van het veld gestuurd omdat hij de assistent-grensrechter ernstig beledigde. “Me cago en tu puta madre (Ik schijt op je hoerenmoeder)”, riep hij.

voetbalzone

De Spaanse bond neemt het voorval hoog op, maar volgens Rakitic hoeft het niet te worden overdreven. “Ik weet niet of hij geschorst wordt. Hij riep het in het heetst van de strijd, maar had geen kwade bedoelingen”, zegt de middenvelder. “Het was echt niet persoonlijk aan de grensrechter gericht. Als alles zo strikt behandeld zou worden, hadden er zeven of acht spelers van het veld gestuurd moeten worden.”

Rakitic erkent wel dat het slimmer was geweest als Piqué zijn mond had gehouden. Barcelona stond op het moment van de uitsluiting met 1-0 voor en was vol in de jacht op een tweede treffer om de 4-0 verliespartij van het heenduel weg te poetsen. “Ik hoop dat we ervan leren en dat een eventuele straf uiteindelijk meevalt. Gerard is een belangrijke speler voor ons.” Het duel in Camp Nou eindigde uiteindelijk in 1-1, waardoor Athletic de prijs veroverde.

Bezig met laden …