voetbalzone

Rakitic volgt Modric op als Kroatisch Voetballer van het Jaar

Erik van Dam08 okt 2015, 12:14
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2015, 12:14
Advertentie

Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic is uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar 2015 in zijn thuisland Kroatië. De 27-jarige middenvelder valt die eer te beurt vanwege zijn geweldige prestaties in clubverband in dit kalenderjaar. Rakitic legde met Barcelona beslag op de landstitel, de Copa del Rey en de Champions League.

voetbalzone

Dat deed hij allemaal in zijn eerste seizoen na de transfer van Sevilla naar Barcelona. Rakitic had meestentijds een basisplaats in het succeselftal van Luis Enrique en was ook basisspeler in de gewonnen Champions League-finale. Hij volgt Luka Modric op, die in 2014 voor de vierde maal de prijs voor Kroatisch Voetballer van het Jaar in de wacht sleepte.

Het is voor Rakitic de eerste maal dat hij de prestigieuze prijs voor Kroatische voetballers wint. Davor Suker is met zes trofeeën de grootwinnaar, terwijl Modric al vier keer de prijs pakte. Wie de prijs voor Talent van het Jaar in 2015 wint, heeft de Kroatische bond nog niet laten weten. Vorig jaar was Tin Jedvaj de winnaar.


Bezig met laden …