voetbalzone

Ralf Seuntjens maakt zeer gevoelige overstap; De Graafschap baalt enorm

Jeroen van Poppel09 mrt 2021, 11:51
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2021, 11:51
Advertentie

Ralf Seuntjens maakt een uiterst gevoelige overstap binnen de Keuken Kampioen Divisie, zo meldt BN DeStem. De 31-jarige aanvaller stapt transfervrij over van De Graafschap naar NAC Breda, uitgerekend de club waarmee de Doetinchemmers dit seizoen in een felle strijd om promotie zijn verwikkeld. Seuntjens gaat voor twee seizoenen tekenen bij de club uit zijn geboortestad.

Het nieuws komt hard aan bij De Graafschap, zo voegt Omroep Gelderland toe. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie heeft vier punten voorsprong op achtervolger NAC Breda. Eind maart volgt een onderling duel tussen beide ploegen en De Graafschap zit volgens de lokale omroep enorm met de kwestie in zijn maag. "Kan Seuntjens de komende weken nog de volledige motivatie opbrengen om zijn werkgever te helpen in de race naar promotie? Wat is het effect van zijn vertrek op de rest van de spelersgroep?", zijn vragen die spelen op De Vijverberg.

Het is onduidelijk hoe Mike Snoei over de kwestie denkt. De trainer van De Graafschap sprak zondag nog de verwachting uit dat Seuntjens bij zou gaan tekenen in de Achterhoek. De spits is met dertien doelpunten de topscorer van de club in de Keuken Kampioen Divisie en kreeg 'een serieuze aanbieding' om bij te tekenen. Seuntjens geeft echter de voorkeur aan een avontuur bij NAC, de club waarvan hij van jongs af aan al supporter is. Het is overigens de bedoeling dat Seuntjens na zijn voetbalcarrière actief blijft in een beleidsmatige functie bij NAC.

De 1,94 meter lange centrumspits wordt in Breda herenigd met Maurice Steijn, de trainer met wie hij een succesvolle periode kende bij VVV-Venlo. Seuntjens zinspeelde al langer op een contract bij NAC, maar in 2014 en 2019 zagen de toenmalige technische directeuren Graeme Rutjes en Tom Van Den Abbeele het niet zitten in Seuntjens, die beide keren transfervrij was. Twee jaar geleden besloot de aanvaller daarom om te tekenen bij De Graafschap.

Bezig met laden …