voetbalzone

Ralf Seuntjens tekent dag na ‘mea culpa’ contract met NAC Breda

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2021, 19:25
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2021, 19:25
Advertentie

Ralf Seuntjens maakt komende zomer eindelijk de overstap naar ‘zijn’ NAC Breda. In 2014 en 2019 was er al sprake van een overstap, maar die kwam er destijds niet. De droom van de aanvaller om ooit in het geel-zwart van NAC te spelen, komt nu eindelijk uit. De Bredase club maakt melding van de komst van Seuntjens, die vanaf 1 juli transfervrij overkomt van De Graafschap.

Seuntjens tekent een contract met twee jaar met de optie voor nog een jaar. Dinsdag kwam de aanvaller met een schuldbewust statement, waarin hij zijn excuses aanbood voor zijn uitspraken richting de transfer naar een concurrent als NAC. Beide clubs strijden om promotie naar de Eredivisie en zijn uitspraken over een stap naar Breda werden hem door de fans niet in dank afgenomen. Hij bood zijn excuses aan en liet weten dat hij met zijn gedachten vol bij de promotiestrijd van De Graafschap zat. Een dag later al heeft hij echter een meerjarig contract getekend in Breda.

Op achttienjarige leeftijd maakte Seuntjens de overtap van BSV Boeimeer naar RBC Roosendaal. Hier speelde hij vier jaar, totdat de club failliet werd verklaard. Seuntjens koos toen voor een overstap naar FC Den Bosch, alvorens hij naar Telstar vertrok. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanraking met Maurice Steijn, de huidige trainer van NAC, bij VVV-Venlo. In het eerste seizoen bij VVV werd hij topscorer van de Eerste Divisie en een jaar later werd hij met de Limburgers kampioen. In 2019 kwam er na vier jaar een einde aan de samenwerking en verkaste hij naar De Graafschap.

Steijn is blij met het weerzien: “Ik ben uiteraard ontzettend blij dat Ralf komt. Voor de club, maar ook voor Ralf zelf. Voor hem is dit natuurlijk thuiskomen na al die jaren. We hopen op een paar hele mooie en succesvolle jaren, samen met Ralf.” Seuntjens is blij dat het eindelijk zover is. “Na al die jaren kan ik aankomende zomer eindelijk zeggen dat ik NAC-speler ben. Het is een droom die uitkomt om te spelen voor deze club. Het voelt voor mij als thuiskomen, ondanks dat ik nooit eerder voor NAC heb gespeeld."

"Thuis in Breda en thuis bij mijn club. Ik zie er erg naar uit om volgend seizoen in een vol Rat Verlegh Stadion in het geel-zwart de trap op te komen.” De Graafschap staat momenteel op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie en dat is voldoende voor promotie naar de Eredivisie. De nummer drie op de ranglijst is uitgerekend NAC, op vier punten achterstand.

Bezig met laden …