voetbalzone

Ramires vervangt Robinho bij Olympische selectie

22 jul 2008, 09:58
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2008, 09:58
Advertentie
Bondscoach Dunga heeft aanvaller Ramires van Cruzeiro opgeroepen als vervanger van Robinho bij de Olympische ploeg van Brazilië. Real Madrid, de club van de 24-jarige aanvaller, liet maandag plotsklaps weten dat het de speler niet af wilde staan omdat hij kampt met een blessure aan het schaambeen.

Met de 21-jarige Ramires levert Dunga de nodige ervaring in. Tegenover de 55 A-interlands van Robinho staan de ‘slechts’ 43 optredens op het hoogste niveau van de aanvallende middenvelder. In het huidige seizoen speelde hij elf duels, waarin hij twee maal wist te scoren.

In Brazilië is men dan ook alles behalve blij met de late afzegging van Robinho. Volgens de arts van de Braziliaans bond, Luis Alberto Rosan, was het zelfs niet eens nodig de speler in Spanje te houden. “Normaal gesproken duurt de revalidatie twee weken. Het is een blessure die vaak voorkomt bij voetballers en is niets bijzonders. Ik zie dan ook geen reden waarom Robinho niet mee zou kunnen gaan,” zegt hij in Globo.

Robinho zou één van de drie dispensatiespelers zijn in de Braziliaanse selectie van Dunga. Thiago Silva (Fluminense) en Ronaldinho (AC Milan) zijn de andere twee dispensatiespelers in de achttienkoppige selectie.
Bezig met laden …