voetbalzone

Ramos gaat niet naar Ghana maar wordt trainer bij Dnipropetrovsk

Erik van Dam01 okt 2010, 17:23
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2010, 17:23
Advertentie

Juande Ramos is opgedoken in de Oekraïne. De 56-jarige trainer gaat aan de slag bij Dnipro Dnipropetrovsk, de huidige nummer drie in de competitie. Ramos tekent volgens de officiële website van de club een contract voor vier seizoenen. Hij had zijn laatste klus bij CSKA Moskou, waar hij maar zes weken in dienst was. Daarvoor boekte hij opmerkelijk meer succes.

/

Na banen bij bescheiden teams als Alcoyano, Levante en Lleida arriveerde Ramos in 2005 bij Sevilla. Met die club pakte de Spanjaard twee UEFA Cups achter elkaar en bovendien nog een Copa Del Rey, Supercopa en de Europese Super Cup. In augustus 2007 bood Tottenham Hotspur hem de positie van hoofdcoach aan als opvolger van Martin Jol. Voor zes miljoen euro per jaar nam Ramos de uitdaging aan.

In oktober, het jaar daarna, werd hij echter ontheven uit zijn functie. Lang zat hij niet stil, want Real Madrid klopte in december al bij hem op de deur. Ramos keerde terug naar zijn thuisland en volgde bij De Koninklijke Bernd Schuster op. Ook in Madrid hield Ramos niet lang stand; na het seizoen moest hij het veld ruimen voor Manuel Pellegrini.

Na de korte arbeidsovereenkomst in Rusland gaat hij nu dus aan de slag in de Oekraïne. Hij werd de laatste dagen ook genoemd als kanshebber voor de positie van Ghanees bondscoach, maar die job gaat aan zijn neus voorbij; de belangrijkste kanshebber lijkt nu Marcel Desailly. Dnipro slaagde er niet in zich te plaatsen voor de Europa League en kan zich dus vol focussen op de strijd met Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiev, Karpaty en Metalist Kharkiv.

Bezig met laden …